Creatief denken maakt verschil

creatieve update

Creatief denken kan een wereld van verschil betekenen in je dagelijkse business als ZZP’er.  Wanneer je veel thuis werkt sluipt het er soms in dat de grenzen tussen werk en persoonlijk leven vervagen. In het hoofd vindt je wel een nieuw argument om hiermee akkoord te gaan. Dit gesprek in je hoofd is een energievreter. En kan zelfs een soort van legpuzzel worden. Of het nu gaat om het ingelaste koffietje, een langer telefoongesprek, een was in de machine doen, de kinderen ophalen op een onverwacht tijdstip, het worden stoorzenders in de dagelijkse business. Zo kan een 24uurs mentaliteit ontstaan waarbij het werkende leven en vrije tijd inwisselbaar worden.

Creatief denken geeft een oplossing voor die puzzel. Wanneer je een dilemma omzet in een concrete en uitdagende vraag merk je al snel hoe er in je brein anders meegespeeld gaat worden. Een vraag kan zijn:  hoe kan ik flexibel omgaan met de bijkomende zaken wanneer ik thuiswerk en tegelijkertijd mijn werkdoel voor elkaar krijgen?

Creatief denken geeft de luxe terug van een gevoel dat uitwaaieren, mijmeren en spelen met gedachten oke is en dat er pas later keuzes gemaakt hoeven worden. Dat gevoel is bijna zo belangrijk als eten en drinken. Voor een zelfstandige werker is het de manier om jezelf te blijven inspireren, te blijven uitdagen en voor de nodige compost te zorgen voor de zaak.