Nieuws en inspiratie

‘Van perspectief veranderen. Stap eens in de schoenen van een ander. Bekijk het eens van een heel andere kant.’ Woorden, woorden, woorden. Hoe doe je dat dan? Vooral wanneer er dezelfde riedel innerlijk actief is en er geen begin of einde meer aan lijkt te zitten en je er toch mee doorgaat. Simpelweg omdat dit onderdeel van het menszijn is. Ons brein is een patronenmaker en wil (zo is mijn ervaring) zeker constructief meedenken, alleen is er soms een uitweg nodig. Een nieuwe kijk op hetzelfde.

Joke Duif:  “Mij komt dit bekend voor. Vaak draaien mijn hersenen op volle toeren en ook nog eens met veel zijpaden. De weg terug naar wat belangrijk is kan ik makkelijker vinden wanneer ik actief word. Wat mij helpt is in beweging komen. Van plaats veranderen wanneer ik een oplossing wil vinden helpt ook. Fysiek actief worden ondersteunt het doorbreken van gedachtenpatronen. Durf dit te doen.”

Reacties van deelnemers aan de workshop ‘ Invite the body into the creative process’

‘Het is heel fijn en zinnig om te merken hoe veerkrachtig en ondersteunend ons eigen lijf is. En dat ik opnieuw kan leren luisteren naar wat mijn lijf mij te vertellen heeft bij bepaalde gedachten, gevoelens en herinneringen die als vanzelf omhoog lijken te komen wanneer ik een nieuw plan ga toepassen. Het lijkt wel of dit nieuwe idee een snaar raakt en zo het een en ander in beweging zet.’

‘Middels training kan ik vinden wat mijn innerlijke beweegredenen zijn en er mijn voordeel mee doen in de dagelijkse business.’

‘Ik kan nu onderscheiden wat een makkelijke truc is, noem het Fake news, en wat echt een eigen impuls is, eigen ideekracht is.’

‘Fysiek actief zijn op de werkvloer wordt steeds belangrijker. Zo winnen harde werkers aan motivatie, hernieuwde energie en krijgen meer zicht in de wisselwerking tussen lijf en brein. Een goede werkgever, leider of opdrachtgever gunt de uitvoerders van het werk tijd om zo nu en dan van de plek af te komen. Wat wil het lijf op dat moment? En dat dan kunnen gaan doen, dat zou fantastisch zijn. Zonder angst voor oordelen of idiote opmerkingen over wat je aan het doen bent. Het is gewoon nodig om het bloed even te laten stromen. En of dat nu tafeltennis is of rondje joggen of fysieke oefeningen te doen. Het zal het werkklimaat ten goede komen. Dat weet ik nu zeker.’

U kunt hier nog meer inspiratie opdoen.

Nieuwsbrief:

27-07-2020

Raakt u geïnspireerd en wilt u meer weten, neemt u dan contact met mij op.