Unieke samenwerking lijf en brein

Het lichaam weet al wat het hoofd nog aan het uitvogelen is!
Over de samenwerking tussen lichaam en geest, bewegen en denken kan ik elke dag iets nieuws leren. In mijn theaterpraktijk heb ik leren luisteren naar de subtiele tekens die mijn lichaam me ingaf. Bij het samenspel had ik daar veel profijt van. De interactie tussen spelers op de vloer is een unieke, want geintensiveerd en anders dan onze dagelijkse situatie. Daar kunnen we meer tijd nemen, afspraken plannen wanneer het ons uitkomt. Op het podium is het een kwestie van NU en SAMEN en constructief (op-)bouwen om er een boeiend geheel van te maken.

Veel van wat wij kiezen/willen is gebaseerd op lichamelijke, emotionele en zintuiglijke ervaringen. Wanneer we onze verbeelding koppelen aan ons gedrag/actie krijgen we veel voor elkaar. Meer dan we doorgaans voor  mogelijk houden.

Hoe geweldig zou het zijn wanneer er op de werkvloer eens tijd en ruimte geboden wordt om op een andere manier over samenwerking te denken. Om eens tijd en ruimte vrij te maken om te zien hoe uniek de interactie tussen collega’s, tussen leiders en volgers is. Zeker nu we individueel een andere (letterlijke) fysieke positie innemen t.o.v. elkaar. Een scherm ertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*