Creatief denken als instrument tegen burn-out en depressie?

Creatief denken kan preventief werken

Wat voegt creatief denken toe? Die vraag wordt mij nog weleens gesteld. Soms ben ik alert en heb ik snel een antwoord voor handen. Soms ook wil ik een beetje denktijd.

Helpt creatief denken tegen depressie en kan het bijdragen aan het herstel na een burn-out? Ook deze vraag kom ik regelmatig tegen en ik lees erover in kranten en tijdschriften en in nieuwsbrieven en op andere sociale media kanalen. Het zet me wel aan het denken. Bij mezelf merk ik een bescheiden opstelling voor ik met antwoorden kom. Ik kan n.l. mijn kijk hierop niet wetenschappelijk onderbouwen. Blijkbaar vind ik dit belangrijk.

In mijn leven heeft creatief denken gezorgd voor een instrument, een handvat om beter te leren omgaan met tegenslagen, met teleurstellende resultaten. In plaats van een opeenstapeling van wat er allemaal mis is gegaan kan ik nu keuzes maken in wat ik belangrijk genoeg vind om middels creatief denken aan een oplossing te werken voor een persoonlijk probleem of vraagstuk. Het resultaat van deze aanpak levert me meer mentale veerkracht, zoveel is wel zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*