Workshops

Workshop ‘Creativiteit On Tour’  dagprogramma met focus op diversiteit in denken en van daaruit handelen

Creativiteit On Tour is een interactief trainingsmodel waarbij verschillende denkvormen naast elkaar bestaan. Voor elke denkvorm is er een kleurlijn uitgerold in de workshopruimte. Aan de lijnen zijn speelse opdrachten en creatieve denktechnieken vastgeknoopt die het ontwikkelen en verdiepen van je creatieve vaardigheden stimuleren. De start en finish zijn gemeenschappelijk. Tussendoor reis je met een individuele vraag waarvoor je nieuwe oplossingen en inzichten wilt vinden. In de ochtend verkennen we opties en ideeen en in de middag formuleren we oplossingen. Als deelnemer kies je je eigen ideale route. En onderweg krijg je professioneel advies van de creatieve reisgids Joke Duif van Creative Facts.

De gele lijn is voor de beelddenkers/verbeelders.

Review van een vorige workshop deelneemster: ‘Mijn hoofd stroomt vaak over van ideeen en daarom blijf ik soms erg in die fase hangen en kom ik niet tot uitwerking van een idee. Door de opdrachten in deze workshop creeer je zelf op een creatieve en speelse manier een oplossing voor de problemen waar je tegenaan loopt. Door de aard van de opdrachten is dit ook een oplossing die beklijft! De workshop is uniek in zijn soort en absoluut een aanrader!’

De rode lijn is voor de doener

Zo snel mogelijk aan de slag willen. Korte introductie en gaan! Een feest om een creatief parcours te zien waarbij de gebruikte opdrachten en technieken aansluiten bij persoonlijkheden.

De blauwe lijn is voor de kritische denker

Ik wil graag eerst alle informatie krijgen, de feiten en de opdrachten goed uitgelegd krijgen voor ik aan de slag ga. Wat bijzonder is aan deze workshop is dat ik kan starten met een andere denkvorm wanneer ik meer creatieve oplossingen wil vinden voor een vraagstuk wat me bezighoudt en dan voor het selecteren kan overstappen naar de lijn waar ik me thuis voel. Eenmaal een toepasbaar idee gevonden mag ik er mijn kritische oog over laten schijnen.

De groene lijn is voor de meer intuitief ingestelde mens.

Aanvoelen of een piepklein ideetje iets kan gaan betekenen is een kwetsbaar proces. In het verleden sprak ik er dan te vroeg over met anderen en voelde ik me snel gekwetst. Nu weet ik dat kiezen op intuitie een sterke kracht is. Een andere manier om tot ideeen te komen die in een later stadium wel gedeeld kunnen worden met anderen. Dan zijn ze krachtig genoeg en kan ik er ook woorden aan geven.